محل تبلیغات شما
تسلط بر مهارت‌های سخنرانی آن هم در شرایطی که روی صحنه و مقابل جمعیت کثیری از مخاطبان تقریبا کنترل همه‌جانبه امور دشوار می‌شود هرگز کار ساده‌ای نیست. سخنران در طول سخنرانی همزمان تحت فشار چند فاکتور مختلف است که کنترل و مدیریت آن‌ها به تدبیر و مهارت زیادی نیاز دارد. اول از همه تشویشی است که به واسطه هر عامل محرکی در جمعیت ایجاد می‌شود. این که سخنران بتواند در برابر هر نوع واکنش مخاطب خود باز هم به شکل قبلی رفتار کند و رنگ عوض نکند کار ساده‌ای نخواهد بود. بخش دیگر مهارت یک سخنران به مدیریت حجم مطالبی مربوط می‌شود که باید در یک زمان مشخص ارائه شوند. سخنران در کنار هم این موارد باید حاضرجوابیدر سخنرانی را داشته باشد و هرگز به قول معروف کم نیاورد!

در میان کل سخنرانی‌هایی که ممکن است شرکت کنید، سخنرانی عمومی معمولا بیش‌تر حائز اهمیت است؛ چرا که در جمع خصوصی و در میان افرادی با تعداد کمتر که اغلب از تخصص‌ها و مهارت‌های آن‌ها با خبر هستید همه چیز نسبت به سخنرانی عمومی ساده‌تر می‌شود. لذا بد نیست از همان ابتدا با نمونه‌هایی از مهارت یک سخنران که بخشی از موفقیت او را تضمین می‌کنند آشنا شوید.

5 مهارت یک سخنران که بخشی از موفقیت او را تضمین می‌کنند

این مهارت‌ها فقط همان لحظه شروع سخنرانی را شامل نمی‌شوند. شما از همان روزی که دست به انتخاب موضوع سخنرانی می‌زنید مسئولیت سنگینی را پذیرفته‌اید!

مهارت اول: جستجو موضوع سخنرانی

سخنرانان محبوب و شناخته‌شده همیشه می‌دانند در هر سخنرانی چه می‌خواهند و روی چه چیزی باید متمرکز شوند. طوری که هیچ ثانیه‌ای بابت سردرگمی آن‌ها از در دست گرفتن رشته کلام از دست نرود.

مشاهده مقاله  تنظیم صدا در سخنرانی: شنیده شوید تا موثر باشید

مهارت یک سخنران

چنان چه قبلا اشاره کرده‌ایم مخاطبان افراد بی‌گناهی هستند که ما آن‌ها را تحت شرایط پیچیده و گاهی دشوار سخنرانی مثل گرمای هوا، کیفیت پایین سخنرانی یا صندلی‌های ناراحت قرار می‌دهیم. به عنوان سخنران این ما هستیم که باید نگران ارتباط گرفتن مخاطب با پیام اصلی سخنرانی باشیم و از این رو باید قبل از سخنرانی پیش‌بینی کنیم مخاطب تا چه حد با موضوع ما ارتباط می‌گیرد. مهارت یک سخنران در انتخاب موضوع سخنرانی دقیقا از همان جایی آشکار می‌شود که موضوع متناسبی را به شکلی کاملا حرفه‌ای انتخاب و فرآوری کرده است!

مهارت دوم: تمرکز سخنران

همه اجزای فرعی سخنرانی برای آن است که بتوانید توجه افراد را روی هسته اصلی یا موضوع اصلی بحثتان متمرکز کنید. شوخ‌طبعی شما، گفتگوهای خارج از بحث و زمانی که بابت نمایش محتوای غیرمتنی صرف می‌شود همه و همه کمک ابزار گفتگوی اصلی شما هستند.

مهارت یک سخنران

مهارت سوم: به کارگیری آمار حقیقی و نقل قول در سخنرانی

آمار و ارقام بخش خشک اما مستندی هستند که می‌توانند به باورپذیری سخنان ما کمک کنند. استفاده از نقل‌قول‌ها در سخنرانی نیز به عنوان مهارت یک سخنران می‌باشد که معمولا دست کم گرفته می‌شود.

عادت بد سخنرانان و کسانی که می‌خواهند با نقل قول به بحث خود تنوع و اعتبار بیش‌تری بدهند استفاده از آن در ابتدا یا انتها بحث است؛ در حالی که نقل قول باید میان بحث وارد شود! ابتدا سخنرانی را با سخنان خود شروع کنید؛ تصور نکنید که شروع سخنرانی با استفاده از نقل قول احتمالا مخاطبان را میخکوب یا حیرت‌زده می‌کند. در سخنرانی همه چیز غیرمنتظره است و گاهی با شکل‌گیری مسیر گفتگو به عناصر دیگری نیاز داریم. بنابراین ممکن است نقل قول شروع بحث با نتیجه‌گیری شما در تضاد باشد.

مشاهده مقاله  5 راه شروع سخنرانی برای آن که از همان ابتدا مخاطب را میخکوب کنید

مهارت یک سخنران

مهارت چهارم: آغاز و پایان قوی سخنرانی

شروع سخنرانی مثل یک شوک است. شوکی که آن قدر پرحررات و خاص است که مخاطبان را به وجد می‌آورد و یا این که به شکل یک قرص خواب‌آور شروع کننده خواب آرام آن‌ها در ادامه سخنرانی خواهد بود.

فرض کنید در سالن سخنرانی قرار دارید و قرار است به شیوه متفاوتی سخنرانی را شروع کنید. اگر این شروع متفاوت با راه‌هایی باشد که در ادامه معرفی می‌کنیم توانستید از همان ثانیه اول مخاطبان خود را قلقلک دهید. مخاطبان نیز انگار چشمان خود را به روی سوژه متفاوتی باز کرده‌اند و از همان ابتدا مجذوب موضوع سخنرانی خواهند شد. حالا دست روی علاقمندی‌های اکثر مخاطبان خود بر اساس آن چه که در آنالیز مخاطبان پیش از سخنرانی به دست آوردید گذاشته و با تراوش هیجانی که از شیرجه شما با شروع متفاوت سخنرانی ایجاد می‌شود مخاطبان را وادار به عکس‌العمل کنید.

مهارت یک سخنران

مهارت پنجم: تنوع تُن، حجم و لحن صدای سخنران

بلندی صدا و تنوعی که در لحن و تُن صدای سخنران ممکن است وجود داشته باشد همه و همه بخشی از مهارت یک سخنران هستند که می‌توانند موفقیت او را در کسب رضایتمندی مخاطبان تضمین کنند.

صدای مونوتُن یا صدایی با یک تُن یکنواخت همچون ضرب انگشت به در، ممتد و خسته‌کننده است. می‌دانید که بلندتر صحبت کردن سخنران در مواقعی که به بخش مهمی می‌رسد می‌تواند مشکل پایین بودن کیفیت صدایش را برطرف سازد. این بالا و پایین رفتن صدا نظیر داستان‌سرایی است. به این شکل که در ابتدا داستان صدایتان کوتاه و زیر است و به محض رسیدن به نقاط حساس داستان صدایتان بالا می‌رود.

برای خواندن مقالات بیشتر سخنرانی کلیک کنید

راهکارهای مدیریت ذهن: نردبان انتزاع و کاربردهای آن در سخنرانی

جلوگیری از فراموشی جملات و هر آن چه که می‌خواستید بگویید

چهار روش کنترل خشم در مذاکره با فن بیان

سخنرانی ,سخنران ,یک ,مخاطبان ,مهارت ,می‌شود ,از همان ,یک سخنران ,مهارت یک ,نقل قول ,موفقیت او

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خانه دوست کجاست